Is uw bedrijfsfilm bestand voor de toekomst?

Is uw bedrijfsfilm bestand voor de toekomst?

De standaardresolutie in de A/V-industrie is momenteel nog steeds full HD of 1920 x 1080 pixels. Maar de 4K-resolutie zal niet lang meer op zich laten wachten. Camerateam.be werkt bewust nu al geruime tijd in 4K of Ultra HD (UHD). Maar wat betekent dat eigenlijk? En vooral wat zijn hiervan de voordelen voor u? Of, is uw bedrijfsfilm eigenlijk bestand voor de toekomst?

Pixels

Een beeldformaat druk je uit in pixels of lichtpuntjes op je scherm. Hoe meer pixels in je beeld, hoe beter de kwaliteit van het beeld. Hoewel voor de meeste videoproducties full HD meer dan volstaat, kiezen we bij Camerateam.be toch voor de opnames van onze bedrijfsfilms of corporate video’s voor opnames in 4K. Ultra HD of 4K is 3840 pixels breed en 2160 pixels hoog. Met andere woorden krijg je 4 keer een HD-beeld in een 4K-beeld!

Beeldformaten in video
Resolutie 4K

Scherpere beeldkwaliteit

Een opname in 4K toont dus meer detail en geeft daardoor een scherpere beeldkwaliteit. Het spreekt voor zich dat hoe hoger de kwaliteit van het beeld waar je mee begint in de montage, hoe beter het eindresultaat zal zijn. Je kan bijvoorbeeld gemakkelijker inzoomen in een beeld. Of je beeld van links naar rechts laten bewegen zonder verlies aan beeldkwaliteit.

Van video naar foto

In 1 seconde maakt een videocamera standaard 25 frames. Een frame kan je vergelijken met een foto. Kortom, 25 foto’s dus per seconde. Soms verhoogt een cameraman dat zelfs bewust naar 50 of 120 frames per seconde om die heel gedetailleerde filmische vertragingen te krijgen. Vandaag is door de 4K-resolutie de kwaliteit van die stilstaande beelden er aanzienlijk op vooruitgegaan. En zijn die zeker goed om te gebruiken op je sociale media-kanalen of voor je online marketingcampagne. Voor een monteur is het dan een koud kunstje om de juiste frame op het moment van de actie te selecteren en er een kwalitatieve foto van te maken.

4K komt er zeker aan

Bijna iedereen heeft tegenwoordig thuis een 4K-televisie staan. En ook het internet dichtte de laatste jaren de kloof naar een hogere beeldkwaliteit en dat zowel voor online video als streamingsdiensten. 4K tonen op een HD-scherm is geen probleem. Maar omgekeerd wel. Dan moet je het HD-beeld zodanig uitrekken om schermvullend te zijn, dat je het kwaliteitsverlies duidelijk zichtbaar wordt. Daarom kies je vandaag beter voor 4K voor je eigen content of bedrijfsfilm zodat je content future proof is.

Wil u meer weten over de mogelijkheden van 4K-opnames? Hoe u gemaakte videobeelden ook in uw sociale mediacampagnes kan hergebruiken? Of wil u gewoon een professionele partner voor het laten maken van uw bedrijfsfilm of videocampagne? Neem dan gerust even contact op en we helpen u graag verder.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart